ФИЛМОТ НА ЛУТИТЕ ПТИЦИ 2

THE ANGRY BIRDS MOVIE 2

режија: Thurop Van Orman
улоги: Dove Cameron, Awkwafina, Maya Rudolph, Bill Hader

премиера: 8.8.2019
времетраење: 96′
земја: Финска, САД
жанр: Акција, авантура, комедија

Продолжението на приказната за лутите птици ни носи нова авантуристичка и исклучително хумористична приказна за сите генерации.
Војната меѓу птиците и прасињата и натаму трае, но изненадувачки е прекината со доаѓањето на трета, заедничка опасност. Нашите познати јунаци ќе се сретнат со потполно нов непријател, кој сака да го преземе островот. Овој пат птиците и прасињата мора да соработуваат, затоа што само со заеднички сили може да ја победат заканат што им се приближува.

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател