ЕХО ФЕСТ 11 – (5-9.10.)

Фестивал на планински филм

Влегуваме во втората деценија од животниот век на вашиот омилен фестивал и со голема чест ви ги најавуваме датумите кога ќе се одржи 11-тото издание на ЕХО Фестивалот за планински филм, 5 – 9 октомври 2020, на две кинолокации, во Кино Милениум, и Кино Фросина / МКЦ.

Програма во кино Милениум:

ПОНЕДЕЛНИК, 5.10.2020
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Еверест – Тешкиот пат“, Павол Барабаш (Словачка), 2020, 52’

-Блок 2, почеток 20:15 часот:
„47 врва“, Хју Ердин (Велика Британија), 2020, 45’

ВТОРНИК, 6.10.2020
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Супер Французот“, Чејс Огден (САД), 2019, 80’

СРЕДА, 7.10.2020
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Од океанот до небото“, Мајкл Дилон (Австралија), 2019, 106’

-Блок 2, почеток 21:10 часот:
„83° Скијање на Северот“, Мaтијас Мaер, 54’

ЧЕТВРТОК, 8.10.2020
-Блок 1, почеток 19:00 часот:
„Каменоломи“, Ахиле Маури (Италија), 2020, 26’
„Пукнатина“, Кристоф Марго (Швајцарија), 2019, 26’
„Кино Иан“, Тобиа Пасиџато (Италија), 2019, 10’

-Блок 2, почеток 20:30 часот:
„12000км“, Ерик Ниландер (Шведска), 2019, 28’
„Сам“, Роберт Жаспер (Германија), 2019, 10’
„Помеѓу ѕидови“, Јакоб Швајгофер/Јоханес Хофман/Симон Плацер (Австрија), 2020, 2’
„Остани зафатен“, Митја Легат (Словенија), 2020, 2’
„Вурм – Патување низ Шкотска“, Џулиен Худим (Велика Британија), 2020, 3’
„8848“, Стефан Војводов (Бугарија), 2020, 4’
„Обземен“, Ричард Сиди (Нов Зеланд), 2020, 5’
„Направено при патување“, Џои Шуслер/Вајли Каупас (САД), 2020, 20’

ПЕТОК, 9.10.2020
20:00 Прогласување на победниците и затворање на фестивалот
20:30 „На тенок мраз“, Хенри М. Микс/ Боас Шварц (Германија), 2020, 52’