ДУЛИТЛ

DOLITTLE

режија: Stephen Gaghan
улоги: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson

премиера: 16.1.2020
времетраење: 106′
земја: САД
жанр: Авантура, комедија, семеен

Откако пред 7 години ја загубил сопругата, ексцентричниот ветеринар, д-р Џон Дулитл се повлекува зад високите ѕидови на дворецот со својата група егзотични животни. Но, кога младата кралица ќе се разболи тешко, безволниот Дулитл е приморан да се упати во епска авантура до митскиот остров во потрага по лек, користејќи го својот ум и храброст, додека се сретнува со старите непријатели и открива чудесни суштества.

 

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател