ДОРА ИСТРАЖУВА – ИЗГУБЕНИОТ ГРАД

DORA AND THE LOST CITY OF GOLD

режија: James Bobin
улоги: Benicio Del Toro, Isabela Moner, Eugenio Derbez, Michael Peña, Eva Longoria

премиера: 22.8.2019
времетраење: 102′
земја: Австралија, САД
жанр: Авантура, семеен

Минувајќи поголем дел од животот во истражување на џунглата со своите родители, ништо не можело Дора да ја подготви за најопасната авантура – средното училиште.
Иако таа идеја за училиштето и не ја воодушевува премногу, посебно затоа што во тоа време нејзините родители ја започнуваат потрагата по Градот од злато, Дора баш и нема многу избор. Сместена е кај роднините, тргнува на училиште,а тогаш на еден излет нештата навистина ќе се комплицираат.

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател