ДОАЃАШ? ДОАЃАМ!

IDEŠ? IDEM!

режија: Ljubo Zdjelarević
улоги: Veronika Rosandić, Kaja Kočevar – “Kaya Solo”, Vid Juračić, Fran Lauš, Bogdan Ilić – “Baka Prase”, Nika Ilčić, Amel Družanović – ”Meca Cazin“, Nenad Krstić – “Tony TCTN”, Mert Efe, Zijad Gračić

премиера: 5.12.2019
времетраење: 90′
земја: Хрватска
жанр: Kомедија

За да го излечи скршеното срце по раскинувањето со Фран, па од инат сепак ќе отиде на нивното планирано патување во Истанбул, Вероника се согласува да ѝ се приклучи на авантурата на повик од пријателката Каја. Нејзиниот пријател од детството Вид, ќе вози од Загреб до Инстанбул. Секогаш спремен за предизвик, Вид го краде старото комби на дедо му и сите заедно тргнуваат во авантура.

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател