ДЕВОЈКА

GIRL

режија: Lukas Dhont
улоги: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts

премиера: 16.5.2019
времетраење: 105′
земја: Белгија, Холандија
жанр: Драма

15-годишната Сара е девојка заробена во машко тело, која сонува да стане балерина. Таа се преселува кај својот татко, Матијас, кој ја поддржува во намерата да се запише на престижната академија за танц. Заедно се консултираат со докторите за операција, во која таа силно верува.