ДЕДО И ВНУК

GRANDFATHER AND GRANDSON

режија: Ilija Piperkovski
улоги: Dejan Lilic, Saletin Bilal, Daniela Ivanovska, Goran Stojanovski, Blagoj Veselinov

премиера: 12.12.2019
времетраење: 108′
земја: Македонија
жанр: Драма

Приказната е раскажана преку очите на човек што ги цени вредностите на неговиот дедо и се бори да живее според нив.
Филмот е семејна емотивна драма, огледало на секојдневниот живот на едно македонско семејство.

 

 

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 8-годишна возраст, потребен е надзор од родител или старател