ДАМБО

DUMBO

режија: Tim Burton
улоги: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green

премиера: 28.3.2019
времетраење: 112′
земја: САД
жанр: Семеен, фантазија

Од студиото Дизни и од визионерот, познатиот режисер, Тим Бартон, ни стигнува потполно нова, играна авантура, инспирирана од омилениот класик, Дамбо.
Сопственикот на еден циркуз ја ангажира поранешната ѕвезда, Холт Фариер и неговите деца да се грижат за новороденото слонче, чии огромни уши се предмет на потсмев во циркузот, кој се бори за опстанок. Кога ќе сфатат дека Дамбо може да лета, циркузот се враќа на голема врата привлекувајќи го и Вандевер, кој подготвува огромно шоу. Но…