БРЗИ И БЕСНИ: ХОБС И ШО

FAST & FURIOUS PRESENTS: HOBBS & SHAW

режија: David Leitch
улоги: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby

премиера: 1.8.2019
времетраење: 135′
земја: В.Британија, САД
жанр: Акција, авантура

Филмот повторно ги поврзува Хобс (агентот на тајната американска дипломатска служба) и Шо (одметникот што има проблеми со законот, а е некогашен оперативец на елитната британска војска), кои не престануваат меѓусебно да се навредуваат.
Но, кога еден генијален анархист ќе дојде до тајната за биолошката опасност, која може да го уништи целото човештво, тие ќе мора да се здружат за да го совладаат можеби единствениот човек што е поопасен од нив двајцата.

 

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател