АД АСТРА

AD ASTRA

режија: James Gray
улоги: Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland

премиера: 19.9.2019
времетраење: 122′
земја: Бразил, САД, Кина
жанр: Авантура, драма, мистерија

Дејството се фокусира на инженерот на воената единица, кој ја пребарува галаксијата за да го пронајде својот татко, кој пред 20 години исчезнал во мисија за потрага по вонземски живот. Улогата на исчезнатиот татко ја игра Томи Ли Џонс, а Бед Пит е во улогата на неговиот син, кој тргнува по патот на својот татко за да дознае што точно се случило пред 20 години, кога татко му се упатил кон Нептун.

 

*Не се препорачува за деца под 12 години, потребен е надзор од родител или старател