1917

1917

режија: Sam Mendes
улоги: Benedict Cumberbatch, Dean-Charles Chapman, George MacKay, Daniel Mays, Colin Firth

премиера: 9.1.2020
времетраење: 119′
земја: В.Британија, САД
жанр: Драма, воен

Напнатата воена драма ги следи двајцата британски војници, кои добиваат навидум невозможна мисија. Во трка против времето ќе мора да преминат преку непријателската територија и да достават порака, која ќе го запре нападот на стотици војници, кои не знаат дека се подготвува нападот, а меѓу нив е и братот на еден од нив.

 

 

 

 

*Не се препорачува за деца под 16 години, потребен е надзор од родител или старател