ЗЛАТО

GOLD

режија: Stephen Gaghan
улоги: Bryce Dallas Howard, Matthew McConaughey, Toby Kebbell, Rachael Taylor

премиера: 26.1.2017
времетраење: 121′
земја: САД
жанр: Авантура, драма, трилер

Филмот е снимен според вистински настани, а ја обработува темата за потрагата по американскиот сон.
Очајниот Кени Велс, во потрага по својата среќа се здружува со еден геолог, желен за авантура и заедно тргнуваат на возбудливо патување во Индонезија. Да се бара злато по непристапните џунгли на Индонезија е неверојатно тешко, но уште потешко е истото да се зачува од алчните моќници од Волстрит.