WONDER WOMAN (3D)

WONDER WOMAN

режија: Patty Jenkins
улоги: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, David Thewlis

премиера: 1.6.2017
времетраење: 141′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фатастика

Пред да стане Wonder Women, беше Дијана, принцеза на Амазонките, обучена да биде непобедлива воинка. Пораснала на заштитениот рајски остров на кој живеат само жени. Меѓутоа, кога американскиот пилот ќе се сруши на нивниот брег и ќе ја раскаже приказната за големиот конфликт во надворешниот свет, Дијана ќе го напушти својот дом уверена дека може да го спречи конфликтот. Во борбата против мажите, Дијана ќе ја открие својата најголема моќ и својата судбина.