ВОЗАЧ

BABY DRIVER

режија: Edgar Wright
улоги: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Eiza González, Kevin Spacey

премиера: 24.8.2017
времетраење: 112′
земја: В. Британија, САД
жанр: Акција, криминалистички, музички

Младиот и талентиран возач на автомобил што служи за бегство по грабежи се потпира на ритамот на музиката што постојано ја слуша, за да биде најдобар во тоа што го работи. Но, кога ќе ја запознае девојката на своите сништа, во тоа ново познанство гледа можност да избега од криминалот. Сепак, бидејќи мафијашите го присилуваат да работи за нив, тој  мора да се соочи со реалноста: грабеж што однапред е осуден на пропаст и кој ќе го загрози неговиот живот, љубов и слобода.