ВО ЧЕТИРИ ЅИДА

INSYRIATED

insyriated_poster

режија: Philippe Van Leeuw
улоги: Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis, Mohsen Abbas

премиера: 8.2.2018
времетраење: 85′
земја: Белгија, Франција, Либан
жанр: Драма, воен

Заробена во нејзината куќа во градот под опсада, една мајка на три деца го претвора својот стан во безбедно место за нејзиното семејство и соседите, обидувајќи се да ги заштити од војната што беснее по улиците на Дамаск. Ова е напната студија за животот во екот на војната во Дамаск, која освои награда од публиката на Берлинале.