ВЕЛИЧЕСТВЕНИОТ ШОУМЕН

THE GREATEST SHOWMAN

greates showman_poster

режија: Michael Gracey
улоги: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya

премиера: 28.12.2017
времетраење: 105′
земја: САД
жанр: Биографски, драма, музички

„Величествениот шоумен“ е смел и организиран мјузикл, кој го слави раѓањето на шоу-бизнисот и остварувањето на соништата на еден човек. Инспирирани од амбицијата и копнежот на П.Т. Барнум, „Величествениот шоумен“ зборува за визионерите што се кренале од ништо за да создадат восхитувачки спектакл, кој станува светска сензација – циркус.