ТРИ БИЛБОРДИ НАДВОР ОД ЕБИНГ, МИСУРИ

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

three bilbords_poster

режија: Martin McDonagh
улоги: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Peter Dinklage, Abbie Cornish

премиера: 1.3.2018
времетраење: 115′
земја: САД, В. Британија
жанр: Драма

Откако поминале неколку месеци без да се најде виновникот за смртта на нејзината ќерка, Милдред Хејс прави храбар чекор, поставувајќи три знака на влезот на нејзиниот град со контроверзна порака упатена до Вилијам Вилоби, почитуваниот градски шеф на полицијата. Кога се вмешува и неговиот заменик, полицаецот Диксон, незрело мајкино синче, борбата уште повеќе се разгорува.