ТРАНСФОРМЕРИ: ПОСЛЕДНИОТ ВИТЕЗ (3Д)

TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT (3D)

режија: Michael Bay
улоги: Laura Haddock, Mark Wahlberg, Gemma Chan, Isabela Moner, Anthony Hopkins

премиера: 22.6.2017
времетраење: 140′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Раскажувачот Ентони Хопкинс нѐ воведува во приказната за историските призори, следена од сцени со витези на коњи, запалени стрели, преку нацистичка Германија, па сѐ до современо доба. Градот е девастиран, Оптимус Прајм плови безживотно во вселената, а Кејт Јегер е баран од страна на властите. Да бидат нештата полоши, незапирлива зла сила се наближува кон Земјата.