ТОМБ РАЈДЕР

TOMB RAIDER

tomb rider_poster

режија: Roar Uthaug
улоги: Alicia Vikander, Hannah John-Kamen, Walton Goggins, Kristin Scott Thomas

премиера: 15.3.2018
времетраење: 112′
земја: В.Британија, САД
жанр: Акција, авантура

Лара Крофт е страствена, самостојна девојка и ќерка на ексцентричен авантурист, кој исчезнал додека таа била тинејџерка. Сега, по седум години, Лара нема никаква реална цел, па одбива да ги преземе уздите на царството на татко ѝ еднакво како што одбива да признае дека навистина заминал. Противејќи се на последните желби на татко ѝ, Лара одлучува да остави сѐ зад себе, за да ја реши загатката за неговото мистериозно исчезнување, а својата потрага ја започнува со истражување на последните локации на кои бил виден.