ТОА

IT

режија: Andy Muschietti
улоги: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Javier Botet

премиера: 7.9.2017
времетраење: 135′
земја: САД
жанр: Драма, хорор

Генијалниот Стивен Кинг и неговата книга „Тоа“ станаа светски феномен по екранизацијата далечната 1990 година. Кога ќе почнат да исчезнуваат децата од гратчето Дери, група деца ќе мора да се соочат со своите нејголеми стравови. Тие ќе мора да се сретнат со злобниот кловн, чијашто историја на насилства и убиства датира од далечното минато.