ТИВКИОТ БРЕГ

SLACK BAY

режија: Bruno Dumont
улоги: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi, Jean-Luc Vincent

премиера: 19.1.2017
времетраење: 122′
земја: Франција, Германија
жанр: Комедија

Неколку туристи исчезнуваат на една плажа во северна Франција. Озлогласените инспектори Мачин и Мелфој сфаќаат дека овие мистериозни исчезнувања се одвиваат на заливот Слек, каде што живеат риболовци. Меѓу нив е необичната фамилија Брифорт, на чело со таткото, „Вечниот”, кој управува со своите синови, склони на сплетки.
Од другата страна, високо кон поглед на заливот се наоѓа вилата на буржоазиската фамилија Ван Петегемс, која привлекува внимание на локалното население, но најмногу на младиот и немирен Ма Лут, кој се заљубува во ќерката на фамилијата Ван Патегемс.
Така започнува необична љубовна приказна помеѓу Ма Лут и младата и немирна Били Ван Петегем, која ќе ги затресе и двете семејства..