ТЕМНАТА КУЛА

THE DARK TOWER

режија: Nikolaj Arcel
улоги: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Jackie Earle Haley

премиера: 10.8.2017
времетраење: 95′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Амбициозна и комплексна приказна на Стивен Кинг за последниот витешки воин, Роланд, кој е во вечна битка со Човекот во црно, одлучен да го спречи во уништувањето на темната кула, која го држи во рамнотежа целиот наш универзум. Додека судбината на светот виси на конец, доброто и злото ќе се соочат во одлучувачка битка, во која единствено Роланд може да ја одбрани кулата од Човекот во црно.