ТАТО СЕ ВРАТИ 2

DADDY’S HOME 2

режија: Sean Anders
улоги: Linda Cardellini, Mark Wahlberg, Mel Gibson, Will Ferrell

премиера: 23.11.2017
времетраење: 100′
земја: САД
жанр: Комедија

Бред и Дасти успеваат да го направат немозможното: примирје и заедничко татковство. Сѐ изгледа средено, додека мачо таткото на Дасти, Курт, и ултраемотивниот татко на Бред, Дон, не го најават своето доаѓање за Божиќ. Курт ќе внесе раздор меѓу Дасти и Бред со своето наметнување мислења и несогласување со нивните заеднички одлуки врзани со одгледувањето на нивните деца. Ќе успеат ли Дасти и Бред да му докажат на Курт дека нивниот модерен начин на чување на децата е правилен и со тоа да го спасат Божиќ?