СВЕДОК

THE WITNESS

svedok_1

режија: Mitko Panov
улоги: Bruno Ganz, Gary Whelan, Padraic Delaney, Velibor Topic, Emir Hazihafizbegovic, Mitko Apostolovski, Natasa Petrovic

премиера: 9.12.2017
времетраење: 113′
земја: Швајцарија, Р. Македонија, Ирска
жанр: Акција, драма

Херојска авантура на еден млад и амбициозен приправник во Хаг, Винс Харингтон (Padraic Delaney) кој доаѓа на Балканот во потрага по сведокот кој може да стави крај на процесот против Генерал Пантиќ (Рефет Абази). Но во моментот  на соочување со таинствената легенда Генералот Никола Радин (Бруно Ганц) и неговата ќерка Инес (Наташа Петровиќ) локалната власт тргнува во хајка против нив. При самиот крај на својата авантура на Балканот, Винс ќе се соочи со сукобот помеѓу правдата на срцето и онаа на хашките легислативи, запаѓајќи и самиот во нејзината јамка.