ШТРКОТ РИЧАРД

RICHARD THE STORK

режија: Toby Genkel, Reza Memari

премиера: 16.3.2017
времетраење: 85′
земја: Луксембург, Белгија, Германија, Норвешка, САД
жанр: Анимиран, авантура

Напуштен уште од раѓањето и израснат меѓу штркови, врабецот Ричард мисли дека е еден од нив. Но, кога доаѓа времето за мигрирање во Африка, неговото семејство штркови е принудено да му го открие неговиот вистински идентитет и да го остават сам во шумата, мислејќи дека тој не би го преживеал патот. Решен да им докаже дека навистина е штрк, Ричард тргнува сам на југ. Но, само со помошта на Олга, ексцентричниот був со замислен пријател и Кики, самобендисаниот диско-папагал, Ричард ќе може да ја достигне својата цел и да научи да се прифати себеси каков што навистина е.