СТРАНЕЦОТ – (22.2.2018)

THE FOREIGNER

foreigner_poster

режија: Martin Campbell
улоги: Katie Leung, Jackie Chan, Rufus Jones, Mark Tandy

премиера: 22.2.2018
времетраење: 113′
земја: В.Британија, Кина, САД
жанр: Акција, криминалистички, драма

Приказна за скромниот лондонски бизнисмен Куан, кој бара одмазда кога неговата единствена ќерка ќе биде убиена во терористички напад. Во неуморната потрага по идентитетот на убиецот на својата ќерка, Куан е присилен на игра на мачка и глушец со еден британски владин претставник, чиешто минато може да води до траги од идентитетот на убиецот.