СРЕЌЕН КРАЈ

HAPPY END

happy end_poster

режија: Michael Haneke
улоги: Jean-Louis Trintignant, Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz, Toby Jones, Loubna Abidar

премиера: 28.12.2017
времетраење: 107′
земја: Франција, Австрија, Германија
жанр: Драма

„Насекаде околу нас, светот, а ние, во средината, слепи“. И покрај тоа што е соочено со низа проблеми, едно семејство од средната класа што живее во Кале, неговите членови не обрнуваат речиси воопшто внимание на ужасните услови во бегалските кампови, кои се наоѓаат на само неколку километри од нивниот дом.