СНЕШКО

THE SNOWMAN

режија: Tomas Alfredson
улоги: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Chloë Sevigny, Val Kilmer

премиера: 12.10.2017
времетраење: 119′
земја: В. Британија, Шведска, САД
жанр: Криминалистички, драма, хорор

Со доаѓање на есента во градот се враќа и стравот од мистериозните убиства што се повторуваат секоја зима во последните десетина години. Истрагата ја презема детективот Хари Хол, кој како главен јунак се појавува во романите на еден од најуспешните светски писатели, Ју Несбе. Снешко е неговиот седми роман од циклусот за детективот Хол, кој ќе се обиде да го спречи серискиот убиец чиишто жртви секогаш исчезнуваат дента кога во Осло ќе падне првиот снег.