СЛАВА

GLORY

режија: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
улоги: Stefan Denolyubov, Margita Gosheva, Ana Bratoeva, Nikola Dodov

премиера: 14.9.2017
времетраење: 101′
земја: Бугарија, Грција
жанр: Драма

Цанко Петров, работник во железница наоѓа милион лева на железничката пруга. Одлучува целата сума да ја врати во полиција, а државата го наградува со нов рачен часовник, кој наскоро престанува да работи. Во меѓувреме, Јулија Стајкова, директор на секторот за маркетинг во Министерството за сообраќај го губи стариот часовник на Петров. Тука почнува неговата очајничка борба да си го врати стариот часовник, како и своето достоинство.