СЛАТКИ СOНИШТА

SWEET DREAMS

режија: Marco Bellocchio
улоги: Bérénice Bejo, Emmanuelle Devos, Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifuni

премиера: 26.1.2017
времетраење: 134′
земја: Италија, Франција
жанр: Драма

Мајката на Масим умира. Овој трагичен случај го прогонува јунакот низ детството и годините во кои пораснал. Подоцна станува новинар, и го прати случувањето во Сараево во 1993 год. Потоа станува спортски новинар. По смртта на неговиот татко, Масимо, сега веќе израснат човек, се соочува со  вистината, која е сокриена од него 30 години.