СИТЕ ПАРИ НА СВЕТОТ

ALL THE MONEY IN THE WORLD

сиТЕ-ПАРИ-НА-СВЕТОТ

режија: Ridley Scott
улоги: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Romain Duris

премиера: 1.2.2018
времетраење: 132′
земја: САД
жанр: Биографски, криминалистички, драма

Ридли Скот ни ја носи вистинитата приказна за нафтениот тајкун Џон Пол Гети, кој преговарал за животот на својот внук и скржаво се држел за секој цент. Приказната го следи младиот 16-годишен Џон Пол Гети III, кој е киднапиран, а неговата мајка Гејл се обидува да го увери неговиот дедо, милијардерот Гети, воедно и најбогатиот човек на светот, да ја плати откупнината. Кога стариот Гејл ќе одбие, киднаперите стануваат брутални. Во трка помеѓу животот и смртта, прашањето, прашањето е дали ќе превладее љубовта кон парите или кон внукот.