ШЕРЛОК ГНОМС

GNOMEO & JULIET: SHERLOCK GNOMES

sherlock gnomes_poster

режија: John Stevenson
улоги: James McAvoy, Emily Blunt, Chiwetel Ejiofor, Mary J. Blige, Johnny Depp

премиера: 5.4.2018
времетраење: 86′
земја: В.Британија, САД
жанр: Анимиран, комедија

Шерлок Гномс и Гном Вотсон влегуваат во еден музеј, каде што нивниот најголем противник, Мориарти, гномите ги држи како заложници. По кратка борба, успеваат да го победат Мориарти и да ги спасат заложниците.
Но, кога Гномео и Јулија ќе забележат дека гномите од нивната градина ги нема, Шерлок Гномс и Гном Вотсон ќе треба да се справат со предизвикот. Истрагата, се разбира, повторно ќе ги однесе до Мориарти.