ФАНТАСТИЧНОТО ПАТУВАЊЕ НА РОБИ И ТОБИ

ROBBY, TOBBY UND DAS FLIEWATUUT

robi poster print

режија: Wolfgang Groos
улоги: Arsseni Bultmann, Alexandra Maria Lara, Sam Riley, Friedrich Mücke

премиера: 15.3.2018
времетраење: 106′
земја: Германија, Белгија
жанр: Авантура, комедија, драма

Роби и Тоби се пријатели, необични пријатели, бидејќи Роби е мал робот. За нивната авантура, за нивното патување тие создаваат совршено возило со кое ќе можат да патуваат по воздухот, водата и земјата.