ПРОКОЛНАТА КУЌА

MARROWBONE

marrowbone_poster

режија: Sergio G. Sánchez
улоги: George MacKay, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton

премиера: 11.1.2018
времетраење: 110′
земја: Шпанија
жанр: Драма, хорор, трилер

Во 1960 година во рурална Америка, 20-годишниот Џек и неговите браќа Џејн, Били и Сем живеат на осамена, запуштена фарма во стара куќа, која со години била напуштена. Англија ја напуштиле со мајка им, Роуз, бегајќи од насилниот татко и барајќи можност за нов почеток во новата земја. Мајка им умира набргу, веднаш по доаѓањето во куќата, па оттогаш живеат во изолација, одвоени од светот, а смртта на мајката е една од првите тајни што ги кријат ѕидовите на старата куќа.