ПРЕДАВСТВО

RED SPARROW

Red Sparrow_poster

режија: Francis Lawrence
улоги: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Mary-Louis Parker

премиера: 1.3.2018
времетраење: 140′
земја: САД
жанр: Трилер, мистерија

Темелена врз бестселерот на Њујорк тајмс, приказната се одвива во современа Русија, а го следи животот на Доминика Егорова. Таа е многу нешта. Предана ќерка, која би ја заштитила својата мајка по секоја цена. Примабалерина, која својот ум и тело ги довела до апсолутни граници. Професионалец во заведување и манипулирање. Кога поради повреда ќе мора да ја заврши кариерата, таа и мајка ѝ се соочуваат со неизвесна темна иднина. Против нејзина желба ѝ е наредено да се справи со Спароу школата, тајна разузнавачка служба, која обучува млади луѓе да го користат своето тело како оружје.