ПОКЕР КРАЛИЦА

MOLLY’S GAME

molly's game_poster

режија: Aaron Sorkin
улоги: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner

премиера: 4.1.2018
времетраење: 140′
земја: Кина. САД
жанр: Биографски, драма

Моли Блум е убава, млада и олимписка скијачка која ја има водено најексклузивната покер игра на деценијата пред да биде уапсена од 17 агенти на ФБИ среде ноќ. Нејзините играчи биле холивудски личности, врвни и познати спортисти, бизнис титани како и руската мафија. Нејзин единствен сојузник е адвокатот за криминална одбрана, Чарли Џефеј, кој во Моли гледал многу повеќе од тоа што таблоидите пишувале за неа.