ПЛАНЕТА НА МАЈМУНИТЕ: ВОЈНА

WAR FOR THE PLANET OF THE APES

режија: Matt Reeves
улоги: Toby Kebbell, Andy Serkis, Judy Greer, Woody Harrelson

премиера: 13.7.2017
времетраење: 140′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, драма

Цезар и неговите мајмуни се присилени на смртоносен судир со војската на луѓето, која е предводена од немилосрдниот Полковник. Откако мајмуните ќе претрпат големи загуби, кај Цезар се будат мрачни мисли, па тој тргнува во одмазднички поход. Откако конечно ќе се најдат очи в очи, Цезар и Полковникот почнуваат епска битка, која ќе одлучува за опстанокот на двата вида, како и за иднината на планетата.