ПИРАТИТЕ ОД КАРИБИ: ОДМАЗДАТА НА САЛАЗАР

PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE

режија: Joachim Rønning, Espen Sandberg
улоги: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Keira Knightley, Orlando Bloom

премиера: 25.5.2017
времетраење: 129′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантастика

Во оваа возбудлива авантура ќе го видиме капетанот Џек, кого лошите ветрови на несреќата ќе го соочат со смртоносните духови морнари. Тие, предводени од застрашувачкиот капетан Салазар ќе побегнат од Ѓаволскиот триаголник, одлучни во намерата да ги убијат сите морнари на морето, посебно Џек. Единствената надеж на Џек лежи во легендарниот трозабец на Посејдон, но за да го најде, ќе мора да склопи сојуз со преубавата Карина Смит, која е генијален астроном и со Хенри, тврдоглавиот млад морнар од Кралската морнарица.