ПЕТАР ХАНДКЕ: ВО ШУМАТА, МОЖЕБИ ЌЕ ЗАДОЦНИ

PETER HANDKE: IN THE WOODS, MIGHT BE LATE

режија: Corinna Belz
улоги: Peter Handke, Amina Handke, Léocadie Handke, Sophie Semin

премиера: 24.8.2017
времетраење: 89′
земја: Германија
жанр: Документарен

Документарниот филм  открива детали од животот и делото на австрискиот писател, сценарист и политички активист, Петар Хандке. На овие простори тој станува посебно интересен по поддршката што ѝ ја дава на Србија за време на бомбардирањето од страна на НАТО, како и неговата посета на Слободан Милошевиќ во затворот во Хаг.