ПАТНИЦИ

PASSENGERS

режија: Morten Tyldum
улоги: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen, Andy Garcia, Laurence Fishburne

премиера: 29.12.2016
времетраење: 116′
земја: САД
жанр: Авантура, драма, романса

Вселенскиот брод Авалон, пренесува 5259 патници на друга планета во потрага по нов живот. Но, наскоро патувањето станува смртоносно, откако две комори за спиење ќе претрпат дефект и двајца патници ќе се разбудат 90 години пред да дојдат на крајната дестинација. Додека се обидуваат да ја откријат мистеријата зад нивното прерано будење, меѓу нив се развива привлечност… Сѐ до моментот кога бродот се расипува, а тие двајцата конечно ја откриваат застрашувачката вистина за прераното будење.