ПАЦИФИК РИМ: ПОБУНА

PACIFIC RIM UPRISING

pacific rim uprising_poster

режија: Steven S. DeKnight
улоги: Scott Eastwood, Adria Arjona, Tian Jing, John Boyega

премиера: 22.3.2018
времетраење: 111′
земја: Кина, САД
жанр: Акција, авантура, научна фантастика

Џејк Пентекост, некогаш талентираниот пилот, чиј татко стана легенда ризикувајќи го својот живот за да ја осигура победата на човештвото над монструозните Каиџуи. Џејк оттогаш го напуштил тренингот и обуката и се обидел во светот на криминалот. Но, кога ќе се појави уште поопасна опасност, која ќе ги уништува градовите и ќе го доведе светот до работ на опстанокот, на Џејк му се пружа последна можност да ја доживее славата на татко му