OЗИ

OZZY

режија: Alberto Rodríguez, Nacho La Casa
улоги: Guillermo Romero, Dani Rovira, José Mota, Michelle Jenner

премиера: 27.4.2017
времетраење: 90′
земја: Шпанија, Канада
жанр: Анимиран, авантура, комедија

Мирниот и идиличен живот на Ози, пријателски настроениот бигл, ќе се преврти наопаку кога неговото семејство ќе одлучи да тргне на долго и далечно патување. Единствениот проблем е што таму кучињата се забранети. Семејството тогаш одлучува да го остави Ози во спа-центар. Ози набргу сфаќа дека тоа не е спа-центар, туку затвор за кучиња. Тој ќе мора да се дружи со своите нови пријатели: Честер, Фронки и Док, за да побегнат од затворот и безбедно да се вратат дома.