ОСМИОТ ПАТНИК: КОВЕНАНТ

ALIEN: COVENANT

режија: Ridley Scott
улоги: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride

премиера: 18.5.2017
времетраење: 122′
земја: САД, Австралија, Нов Зеланд, В. Британија
жанр: Научна фантастика, трилер

Екипажот на бродот Ковенант е на пат кон другата страна на галаксијата, каде што го откриваат тоа за што мислат дека е непознат рај, но тоа всушност е мрачен и опасен свет. Но, кога ќе ја откријат мрачната тајна што ја крие непознатиот свет, ќе мора да планираат начин за бегство.