ОДМАЗДНИЦИ: ВОЈНА НА БЕСКОНЕЧНОСТА – (26.4.2018)

AVENGERS: INFINITY WAR

Avengers_poster

режија: Anthony Russo, Joe Russo
улоги: Karen Gillan, Elizabeth Olsen, Josh Brolin, Scarlett Johansson

премиера: 26.4.2018
времетраење: 156′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантазија

Новиот филм на студиото Марвел, „Одмаздници: Војна на бесконечноста“ е досега невидено филмско остварување, кое е создавано во текот на десет години, а го опфаќа целиот универзум на Марвел.
На платното ни ја носат финалната и најсмртоносна пресметка на сите времиња. Одмаздниците и нивните сојузници, суперјунаците, ќе мора да бидат подготвени да жртвуваат сѐ, со што би го поразиле моќниот Танос, пред тој да го уништи целиот свет.