ОДЕДНАШ

AUF EINMAL

режија: Asli Özge
улоги: Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hanns Zischler, Sascha Alexander Gersak

премиера: 5.1.2017
времетраење: 112′
земја: Германија, Холандија
жанр: Драма

По една забава во станот на Карстен, сите заминуваат освен Ана. Карстен заинтересирано ѝ приоѓа на оваа мистериозна жена. Но, тој не може да знае дека во момент на слабост неговиот пристоен живот ќе излезе од контрола и ќе се претвори во катастрофа. Во ова мало провинциско германско гратче, разочараноста набргу ќе се претвори во гнев, правдата ќе се сокрие зад лицемерието, а злото постепено расте.