ОБЛИКОТ НА ВОДАТА

THE SHAPE OF WATER

shape of water_poster

режија: Guillermo del Toro
улоги: Doug Jones, Michael Shannon, Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Richard Jenkins, Lauren Lee Smith

премиера: 8.3.2018
времетраење: 119′
земја: САД
жанр: Авантура, драма, фанстазија

„Обликот на водата“ е спиритуална бајка, сместена во Америка, во времето на Студената војна, некаде околу 1962 г. Во тајната владина лабораторија со безбедност од највисок степен каде што работи, осамената Елиса е заробена во живот во изолација. Животот на Елиса засекогаш се менува кога таа и нејзината колешка Зелда ќе откријат таен класифициран експеримент.