НЕВИНИТЕ

AGNUS DEI

режија: Anne Fontaine
улоги: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza

премиера: 17.2.2017
времетраење: 115′
земја: Франција, Полска
жанр: Драма

Полска, зима 1945. година. Матилда Булие е млада интернистка што работи вo Францускиот Црвен Крст. Нивната мисија е да ги пронајдат, негуваат и да ги вратат преживеаните. Еден ден, полската калуѓерка доаѓа во болница. На многу лош француски таа ја моли Матилда да дојде во нејзиниот манастир. Животот на Матилда и нејзините уверувањата се менуваат кога ќе откријат дека повеќе калуѓерки, под трагични околности, се бремени.