НАШЕТО ПОСЛЕДНО ТАНГО

OUR LAST TANGO

режија: German Kral
улоги: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Melina Brutman, Leonardo Cuello

премиера: 7.9.2017
времетраење: 85′
земја: Аргентина, Германија, Италија
жанр: Документарен, музички

Љубовна приказна за најпознатото танго дуо во историјата на тангото. Марија и Хуан се сретнуваат како тинејџери и играат заедно скоро 50 години. Филмот ни ја прикажува целата нивна љубов и омраза, неколкуте нивни болни разделби и повторни наоѓања. Одличната кореографија и страсната музика одлично го објаснуваат скриениот шарм на тангото.