МУМИЈА

THE MUMMY

режија: Alex Kurtzman
улоги: Tom Cruise, Russell Crowe, Sofia Boutella, Annabelle Wallis

премиера: 8.6.2017
времетраење: 110′
земја: САД
жанр: Акција, авантура, фантастика

Навидум безбедно сместена во гроб длабоко под пустината, древната принцеза, чија судбина е неправедно одземена, се буди во денешно време и со себе го носи злото, кое растело повеќе од илјада години и ужаси непоимливи за човекот . Од волшебните пустини на Средниот Исток, низ скриените лавиринти под денешен Лондон, „Мумија“ ни носи изненадувачки интензитет и баланс на чудата и возбудувањата во новиот фантастичен  филм, кој нѐ воведува во нов свет на богови и чудовишта.