МОМИНСКА ВЕЧЕР

ROUGH NIGHT

режија: Lucia Aniello
улоги: Scarlett Johansson, Zoë Kravitz, Kate McKinnon, Demi Moore

премиера: 22.6.2017
времетраење: 92′
земја: САД
жанр: Комедија

Во фантастичната комедија, „Моминска вечер“, пет најдобри другарки од факултет, по цели 10 години повторно се сретнуваат и одлучуваат да поминат луд викенд во Мајами. Но, нивната луда забава ги надминува сите легални граници кога случајно ќе убијат еден стрипер. Како што се обидуваат да најдат излез од крајно незгодната ситуација, нивната ноќ ќе отиде во некои потполно неочекувани правци и на крајот ќе ги зближи во моментите кога тоа најмногу ќе им биде потребно.